понеділок, 8 грудня 2014 р.

Про себе

Мене звати Орлянська Олена Анатоліївна. У 2003 році закінчила Кам’янець-Подільський університет, отримала спеціальність «Вчитель української мови і літератури, світової літератури».
         З 2007 року працюю в Кам’янець-Подільській загальноосвітній школі I-II ступенів №11, викладаю українську мову і літературу,  світову літературу.
         Вважаю, що професія вчителя – найкраща.
Вже декілька років на уроках української мови та літератури використовую інтерактивні технології колективно-групового навчання для підвищення рівня комунікативних компетенцій учнів, формування творчої особистості, надання знань, необхідних на сучасному етапі громадянину України.
На уроках української мови і літератури використовую інтерактивні технології, серед яких чільне місце займають технології кооперативного навчання, що передбачають роботу в парах, трійках, малих групах.
        Для ефективності застосування інтерактивних технологій, щоб охопити весь необхідний обсяг матеріалу й глибоко його вивчити, старанно планую свою роботу. Спочатку намагаюся визначити потенціальні можливості учнів, їхні інтереси, а потім уже на основі цих знань пропоную школярам цікаві й доступні для них завдання (знайти додаткову інформацію, самостійно дібрати завдання, малюнки). Розширення кругозору, пошук нових знань, розвиток умінь самостійного здобуття інформації стали нагальною потребою учнів .      
Переконана, що формування комунікативних компетенцій потрібно здійснювати систематично. Тому в позаурочній діяльності також приділяю багато уваги цьому питанню.

Я впевнена, що зацікавити, повести за собою спроможний лише той педагог, який сам перебуває у постійному пошуку. Адже ще Василь Сухомлинський закликав: «Будьте самі шукачами, дослідниками. Якщо не буде вогника у вас, вам ніколи не запалити його в інших…» 

Немає коментарів:

Дописати коментар